Nasz zespół

Mój zespół jest dla mnie bardzo ważny. Różne opinie, pomysły i podejścia stymulują kreatywność i pomagają tworzyć tak niesamowite dania. To proces ciągłego ulepszania, w który wszyscy są w pełni zaangażowani. Mam jasną wizję tego, jak powinna wyglądać nasza kuchnia. Otwarta przestrzeń pozwala nam pokazać efekty naszej pracy i nawiązać z Wami bezpośredni kontakt.

Przemysław Klima

Head Chef



Nazywam się Przemysław Klima i witam Was w restauracji Bottiglieria 1881.
W mojej kuchni każde danie ma swoją unikalną historię, którą opowiadają smak, zapach i to, czym się inspirowałem.

W swoim życiu miałem okazję i przywilej mieszkania w najbardziej ekscytujących miejscach na Ziemi i uczenia się od najlepszych. Jednak zawsze pragnąłem wrócić kiedyś w rodzinne strony.

W restauracji Bottiglieria 1881 to wszystko się zaczęło.

Paweł
Kras

Chef



Tomasz
Mierzwa

Chef



Bartosz
Lenda

Chef



Kacper
Kosewski

Chef



Filip
Ziemiński

Chef



Damian
Pałka

Chef



Michał
Drozdowski

Head Sommelier, General Manager



Artur
Kinas

Restaurant Manager