Nasz zespół

Mój zespół jest dla mnie bardzo ważny. Różne opinie, pomysły i podejścia stymulują kreatywność i pomagają tworzyć tak niesamowite dania. To proces ciągłego ulepszania, w który wszyscy są w pełni zaangażowani. Mam jasną wizję tego, jak powinna wyglądać nasza kuchnia. Otwarta przestrzeń pozwala nam pokazać efekty naszej pracy i nawiązać z Wami bezpośredni kontakt.

Przemysław Klima

Head Chef



Nazywam się Przemysław Klima i witam Was w restauracji Bottiglieria 1881.
W mojej kuchni każde danie ma swoją unikalną historię, którą opowiadają smak, zapach i to, czym się inspirowałem.

W swoim życiu miałem okazję i przywilej mieszkania w najbardziej ekscytujących miejscach na Ziemi i uczenia się od najlepszych. Jednak zawsze pragnąłem wrócić kiedyś w rodzinne strony.

W restauracji Bottiglieria 1881 to wszystko się zaczęło.

Paweł
Kras

Chef



Jakub
Kojder

Chef



Bartosz
Lenda

Chef



Kacper
Kosewski

Chef



Michał
Drozdowski

Head Sommelier, Manager